zeilweekend IJsselmeer of zeilen naar Oerol, genieten!

Zeilweekend, zeilvakantie, zeildagtocht;
Gastenboek van 'De Arend'
 

Zeilweekend IJsselmeer, Friesland, zeilen naar Oerol.

6 Juni 2011

Beste Michiel,

Wij hebben net een fantastische 3 dagen zeilen op de waddenzee achter de rug. De Arend is een prachtig schip, het was aangenaam weer en de wind stond strak uit het noordoosten. Daarbij een fantastische kapitein en matroos. Heel professioneel en aangename persoonlijkheden. Het plaatje klopte helemaal! Voor ons dus zeker iets om te herhalen. Ik blijf dan ook graag op de hoogte van nieuws e.d. over de Arend.

Vriendelijke groeten,
Bert Tiems


30-5-2011

Beste Michiel,

Ik weet niet of jou weekend ook zo mooi is geweest als de onze... misschien ben je ondertussen vader geworden ...... Maar wij hebben het in ieder geval FANTASTISCH gehad... Ik had niet verwacht dat we op Terschelling zouden komen. Maar het is ons toch gelukt! En zeker dankzij Marijn en Gijs... en het schip De Arend zelf niet te vergeten. - Wat een prachtige boot heb je daarmee.. Een geweldige zeiler.. Die ook best wat wind kan gebruiken.. Helemaal TOP. Ook binnen is alles OKE. Nog niet helemaal af en er moet nog een beetje sfeer in komen. (Het is nog zo nieuw allemaal) maar dat komt wel. De oven en fornuis zijn helemaal TOP. Verder alles prima in orde!

Aan Marijn heb je zeker ook een hele goede schipper! Een klasse schipper... die weet wat hij doet. Goed kan varen. De boot in zijn macht heeft en zeker ook aan de opvarenden een veilig gevoel geeft.

Michiel.. ik weet het denk ik wel zeker. Maar volgend jaar gaan we weer...en dan zeker weer met de Arend. We houden kontakt. Ik zal je later nog wel mooie plaatjes mailen...

Heel veel succes verder.

Groeten
Kees Modderman + de rest.

gastenboek_kees1

gastenboek_kees2


Lieve Ieke, beste Michiel,
Ik wil jullie bedanken voor een enerverende beurtveer! Behalve dat het gezellig was aan boord, hebben we ook een goed resultaat behaald zag ik op de site van de zeilvracht.nl

5e overall is een prachtige klassering, alleen de echte wedstrijdzeilers met snelle schepen zijn voor de Arend geeindigd. Voor de zes havens waar we een briefkaart moesten posten, en waar in
de "lichte gebieden" vanaf de havenmonding geen motorgebruik was toegestaan, hebben we ook een mooie tijd neergezet. 181 minuten gezamenlijk voor de zes havenplaatsen getuigt van vakmanschap, en we zetten daarmee de op een na snelste tijd neer!  Je kent je schip goed, en weet goed in te schatten wat er wel-of-niet mogelijk is.

Ook op het ruime IJsselmeer durfde je zeil te zetten en het was opwindend om met een snelheid van acht en negen knopen over het grote nachtelijke meer te denderen.

De bemanning en de gasten die er waren, was prettig en goed gezelschap, ook het laatste stuk jagen naar de finish in Workum ging gesmeerd met tien bemanningsleden in de jaaglijn.

Bedankt en tot volgend jaar!
Jan van Aartrijk


Beste Ieke en Michiel,

Hierbij wat foto's van een heerlijk dagje Ijselmeer, met een leuk gezelschap, op jullie prachtige boot!
Helaas waren al snel de batterijen van de camera leeg. waardoor we niet meer hebben kunnen fotograferen........
Hopelijk kunnen we nog eens meevaren.........we maken in ieder geval reclame voor De Arend!

Hartelijke groeten,

Leo en Heddy

zeilweekend IJsselmeer, Beurtveer


Een weekje zeilen naar Oerol met een mooie zeiltjalk

Wel een beetje spannend om een week met een groepje mensen die je niet kent op een tjalk te gaan zitten, hoe zal dat uitpakken!!? Het bleek allemaal erg mee te vallen, het was een heel leuke groep mensen en we hebben allemaal ontzettend genoten van de zeiltocht en het verblijf op Terschelling.

De Arend is een prachtige ruige oude zeiltjalk met een knus interieur en heel comfortabele slaaphutten en een goed uitgeruste keuken waarin de meest heerlijke maaltijden bereid werden. Ook de toilet en de douche zijn ruim en van alle gemakken voorzien.

Bij aankomst worden we begroet door de stoere schipper Michiel , zijn vrouw Ieke en scheepsmaatje Hans die ons met het schip over de ruige zee naar Terschelling zullen loodsen.

Na alle bagage in de hutten te hebben gebracht, worden we getrakteerd op een heerlijke kop erwtensoep bereid door Ieke, en krijgen we enige uitleg van de schipper over het schip en welke taken de gasten zullen vervullen tijdens de vaartocht naar Terschelling.

Scheepsmaat Hans leert ons het een en ander over scheepsknopen en het hijsen van de zeilen, die volledig op mankracht gehesen moeten worden door middel van touwen. Je bent op het schip niet alleen gast maar tegelijk ook bemanning, en het is heel leuk om even te ervaren hoe het voelt om matroos te zijn op het schip.

We varen op de motor de haven van Workum uit richting de afsluitdijk. Eenmaal de sluizen gepasseerd worden de zeilen gehesen, en varen we met de wind in de zeilen over de waddenzee. Tegen een uur of elf begint het te schemeren en besluit Michiel om op de waddenzee te overnachten en voor anker te gaan. We eten en drinken met z�n allen wat op het dek en genieten van de schitterende luchten en de magische sfeer en de stilte zo op open zee. 's Morgens vroeg om vijf uur word het anker weer gehesen en word de tocht voortgezet. De wind is enigszins gaan liggen, maar Michiel besluit toch de zeilen te hijsen, en het schip word zowaar voortgestuwd door een licht briesje.

Bij aankomst in de haven van Terschelling word het schip aangemeerd tussen de andere een twee en driemasters, en het eerste wat we gaan doen is een fiets huren, om over het hele eiland heen naar de diverse voorstellingen en attracties te kunnen fietsen. Het is heerlijk om even helemaal los te zijn van alle beslommeringen en verplichtingen in het dagelijks leven, en je helemaal over te geven aan de gezellige en ontspannen sfeer die op oerol heerst en in contact te komen met leuke en spontane mensen.

Het weer zat ook echt mee, en het was ontzettend leuk om s,middags lekker door het dorp te slenteren en te genieten van allerlei leuke en verrassende artiesten en straattheater optredens, of naar het noordzee strand te fietsen en een lekkere duik te nemen in de golven. Op het groene strand was een groot muziek podium gebouwd, waar je tot half negen s,avonds lekker kon swingen en een biertje kon drinken samen met een vrolijk en enthousiast publiek. Rond zes uur s,avonds werd er meestal gezamenlijk genoten van een heerlijk bereide maaltijd waarna er samen of afzonderlijk naar een avondvoorstelling van de diverse theater groepen of andere bezienswaardigheid werd gegaan.

De laatste avond aan boord kwam Michiel onverwacht met een hele verzameling petten en pruiken, en hebben we ter afsluiting van een bijzondere en fijne week nog even onze eigen theatervoorstelling gegeven onder luid gelach en dikke pret om de vreemde en bizarre typetjes die er uit de hoed getoverd werden.

De volgende morgen om acht uur worden de trossen los gegooid en met weemoed en een brok in de keel varen we de haven uit beseffende dat er een einde komt aan een prachtige week Oerol, vol van mooie ervaringen liefde en vriendschap, en het voelt alsof je afscheid neemt van een hele goeie vriend of geliefde. We varen de waddenzee op en langzaam worden de huizen de Brandaris het muziekpodium de boten het strand de haven kleiner en kleiner. Maar heel veel tijd om na te denken hebben we niet want er staat een harde wind en er valt een stevige bui, �er moet gezeild worden� alle hens aan dek, regenpakken aan en de zeilen hijsen met man en macht word er aan de touwen gesjord en het grootzeil word gehesen, even later word ook de fok hoog de masten in getrokken, het schip vaart nu op volle zee, de boeg van het schip beukt op de golven en witte schuimende golven kletteren over het dek. We scheren met flinke vaart door het water de Schipper besluit ook het voorste zeil nog bij te zetten, het schip scheert nu schuin en met volle snelheid door het water, dit is zeilen.!!

Na een mooie dag zeilen komen we aan in de haven van Workum en na een kop koffie en het uitladen van de bagage neemt iedereen afscheid van elkaar, en gaat ieder weer zijn eigen weg. Ook ik vertrek met de auto terug naar huis denkend aan een mooie tijd op Oerol, die ik in mijn armen heb gesloten als een vriend,vastbesloten hem volgend jaar weer op te zoeken .

Met dank aan Michiel Ieke en Hans en alle gasten.

Veel liefs en misschien tot ziens, Rene


Zeilweekend Friesland.

Ons jaarlijkse boottripje op de Friese wateren was weer een geweldig succes. Weer of geen weer, de Arend heeft alles om een gezellig verblijf te garanderen: het is zowel een hotel, een restaurant als een bruine kroeg. Als de schipper ook nog alles in het werk stelt om rekening met de gasten te houden kan het helemaal niet meer stuk. Michiel, het was weer top, en volgend jaar komen we graag weer voor je koken.
Sterk Spuller Ton  


Wat was het weer gezellig !!!!

Mede door het weer, de gastvrijheid en de sfeer aan boord heb ik enorm genoten.

Van schipper Michiel en z'n maatje Hansi heb ik weer aardig wat bijgeleerd op nautisch gebied.

Ik had zelfs een beetje spierpijn van al dat gesjor aan die touwen. ( Sorry, vallen en schoten)

Ook de kokkies hadden zich weer behoorlijk uitgesloofd, 2 x een 3-gangen menu is niet niks aan boord.

Vooral de Thaise uitvoering was heel erg lekker.

Wat mij betreft is 2 overnachtingen voor herhaling vatbaar.

Groetjes, Jan


 

zeilweekend Friese Meren, IJsselmeer

Zeilen in Friesland

Wat is Friesland toch mooi op het water. Een onvergetelijke tocht met De Arend, met schipper Michiel en maatje Hansi, geeft je alles wat je maar wil. Een mooie schuit, een prettig onderkomen, sfeer, wind, zeilen en vrijheid. Eten en drinken en slapen aan boord. Alle plekken die we aandeden waren schilderachtig mooi en gezellig. Twee dagen is dan eigenlijk veel te kort. Wat mij betreft volgend jaar beslist weer boeken.

Ben


Soest, mei 2007

Hoi Michiel,

Wil je even zeggen dat ik het weekend op die prachtige Arend van je super vond.
Ik heb genoten van de rust die het schip uitstraalt, de macht die het schip heeft om met zijn sterke zeilen zoveel snelheid te maken. Kortom een echte Arend.
Heb ook genoten van de knusheid en gezelligheid in de kajuit.
Enne, last but not least, ik heb genoten van je vakmanschap en de manier waarop je met je schip omgaat.
Dankzij Hans, dankzij jou en natuurlijk dankzij die gekke kerels van Sterk Spul kijk ik terug op een heel goed weekend.
Ruud van Eeden

 

Info en reserveringen: contact

Michiel Goeman, Kanaalweg 4, 8758 LD Allingawier, t: 0515 541744 / 06-51809462