Droogvallen met de Arend op de Waddenzee

Droogvallen met de Arend op de Waddenzee

Droogval weekendarrangement

3-4-5 juni 2016

Prijs 230,- euro per persoon
kinderen van 5 t/m 12 jaar 200,- euro
kinderen tot en met 4 jaar 155,- euro

Prijzen inclusief boordkas (volpension inklusief eten en drinken)

Aan boord: vrijdagavond 3 juni 2016 om 19:00h in Makkum
Van boord: zondagmiddag 5 juni 2016 om 17:00h in Makkum


Dit speciale zeilweekend gaan we droogvallen op een zandbank in de Waddenzee, tussen de vaste wal en Vlieland.

Droogvallen is een bijzondere belevenis. We gaan met hoogtij voor anker boven een zandplaat, en als het water begint te zakken komt het schip op de zeebodem te rusten. Als het schip vast ligt kun je er al omheen lopen en in het water spelen of het bodemleven op de Waddenzee verkennen.

Het water zakt verder en verder tot dat het helemaal weg is en het schip droog ligt boven op het zand. Langzaam keert de vloed terug en begint het water weer tegen het schip te klotsen. Langzaam maar zeker komt het omhoog tot we weer drijven. De hele droogvalcyclus duurt ongeveer 6 uur van aan de grond raken totdat we weer drijven.

We hebben dit weekend speciaal gekozen omdat dan de tijden van hoog en laagwater prachtig uitkomen met het vaarschema. Zo ziet de tocht eruit:

PROGRAMMA:

Vrijdagavond om 19:00h inschepen in Makkum, aansluitend vertrek naar de sluizen van Kornwerderzand waar we overnachten.

Zaterdagochtend, na het ontbijt, om 08:30h vertrek het wad op. We zeilen richting Vlieland. Hoever we komen zal van de wind afhangen, omstreeks 11 uur 's morgens is de waterstand gunstig om een droogvalplekje op te zoeken en varen we de zandbank op.

We komen tegen de avond droog te liggen met het schip, om ongeveer 15:30h is het laagwater. Als het water weer opkomt eten we samen een heerlijke scheepsmaaltijd. Als we weer drijven varen we nog een stukje, s nachts blijven we voor anker liggen onder een prachtige sterrenhemel met het geluid van de strandvogels om ons heen.

Natuurlijk is de precieze invulling afhankelijk van het weer, we maken er in ieder geval een zo mooi mogelijke tocht van.

Zondagmorgen na het ontbijt halen we het anker op en zeilen we terug naar Makkum, waar iedereen om ongeveer 17:00h weer van boord gaat.

Voor al onze individuelentochten geld:

  • De prijs is inklusief boordkas. Daaruit betalen we de boodschappen en ook de dranken. Er zijn geen andere bijkomende kosten.
  • Er gaat geen kok mee, koken doen we samen en in overleg. Wel zorgt de bemanning voor de boodschappen en we nemen ook het initiatief voor het koken. (Daar hoeft dus niemand zich druk over te maken.)
  • We bieden kleine groepen met leuke mensen. We gaan met een schip vol individuen op pad, maar we komen als groep weer terug.
  • We doen ons best om het programma uit te voeren, maar het blijft een tocht met een zeilschip. We zijn dus afhankelijk van het weer. Bij geen wind kunnen we de motor aanzetten, maar bij harde wind kan het zijn dat het te gevaarlijk is om droog te vallen, of om zelfs die kant op te varen. In dat geval moeten we iets anders leuks bedenken om te gaan doen binnen de mogelijkheden die we wel hebben.

Info en reserveringen: contact

Michiel Goeman, Kanaalweg 4, 8758 LD Allingawier
t: 0515 541744 / 06-51809462

Droogvallen met kinderen

Droogvallen is erg leuk voor de kinderen

Zeedieren zoeken

Zeedieren zoeken

Lekker zwemmen in de waddenzee tijdens droogvallen

Lekker zwemmen in de waddenzee

Droogvallen ook voor de allerkleinsten

Droogvallen is ook leuk voor de allerkleinsten